Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri)....
Aromatická na hrubo drcená směs do svařeného vína nebo punče. Na 0,25 l vína přidáme 1 lžíci směsi. Do svařeného vína můžeme přidat i ovocný džus (pomerančový, jablečný,...
Popis: jednodruhové koření - mletá kůra z plodu citroníku obeckého ze ŠpanělskaPoužití: jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového...
Popis: kořenící směsSložení: skořice, nové koření, anýz, koriandr, pomeranč, badyánPoužití: klasická směs na pečení perníku a vánočních perníčků. Na 1...
Popis: jednodruhové koření - kůra plodu pomerančovníku pravého ze ŠpanělskaPoužití: aromatická pomerančová kůra se používá při pečení moučníků nebo čajového pečiva. Špetku...
V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího. Její aroma se...
Popis: kořenící směsSložení: citron, kardamom, muškátový květ, vanilkaPoužití: velmi příjemně aromatická směs s pravou vanilkou je připravená na pečení...
Popis: jednodruhové koření - semena muškátovníku pravého z IndonésiePoužití: muškátový oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. V italské kuchyni se přidává do...
Popis: jednodruhové koření - míšek ze semena muškátovníku pravého z Indonésie.Použití: jemné aroma květu se hodí do nádivek, masových náplní nebo i do perníků, dezertů a...
Použití: vanilka se používá na přípravu vanilkového cuku, do krémů a sladkých omáček. Originální vanilkový cukr připravíme z 0,5 kg cukru krupice a 1 vanilkového lusku. Vše...
Vanilka mletá ve skleněné lahvičce s korkovou zátkou!
Vanilka mletá I. kvalita
Odrůda: Bourbon lat. Vanilla Planifolia . Jedná se o tradiční a nejrozšířenější...